Door haar authenticiteit, is Het Huys ten Donck buitengewoon fotogeniek en biedt een uitzonderlijk decor voor opnames. Hierdoor heeft het Huys het hart van menig binnen- en buitenlandse merken, fotografen en producenten gestolen. Zo zijn er naast fotoshoots ook meerdere reclamespots, TV- en filmscenes op Het Huys ten Donck opgenomen. Van de 12-delige serie “Great Houses of the World” van de NBC gepresenteerd door Charles Spencer, tot Wilhelmina of de TV Kantine, van de familiefilm Kruimeltje tot de Belgisch-Nederlandse verfilming van de De Bloedbroeders en de korte film ‘La Tristesse Riche’ van Erwin Olaf. Ook hedendaagse fashion bloggers als Negin Mirsalehi, het jaarlijkse fashion event van Niki Plessen, nationaal en internationaal befaamde acteurs zoals Carice van Houten en musici uit uiteenlopende genres vonden hun weg naar Het Huys ten Donck. Meer producties kunt u terugvinden op onze Facebook pagina “Huys ten Donck alive and kicking”. Huwelijksreportages en gezinsreportages zijn alleen maar mogelijk op afspraak, in het Park (zie Fotoreportages). Wij werken onder andere samen met de volgende Locatiebureaus:

Nationaal/Internationaal: GraceLocations.nl, Goedzoekers.nl
Lokaal Rotterdam: LoesOpLocatie.nl

iedere ontvangstruimte in Het Huys ten Donck biedt een eigen karakter en kleurenpallet of hoekje om een prachtbeeld mee te kunnen vastleggen. Of het nu binnen of buiten is er is nooit een tekort aan mogelijkheden voor beeldopnames. Iedere foto en beeld krijgt de nodige cachet en persoonlijke sfeer dankzij de kwaliteit van alle details en persoonlijke inrichting. Ook acteurs, beroemdheden en modellen begeven zich graag in de privacy van het Huys of in de frisse lucht van het prachtige Landschapspark.

 TV en filmopnamen variëren van kleinschalige interviews in de Heerenkamer, raportages op de buitenplaats, tot Hollywood producties waarbij van het gehele terrein gebruik wordt gemaakt en in overleg met de Gemeente Ridderkerk de nodige voorzieningen getroffen kunnen worden zoals het afzetten van wegen. 

Vooraf aan de opnamedagen worden aan de hand van bezichtigen de offertes op maat opgemaakt
en zal er een contract worden opgesteld.

Het park in al haar seizoenen biedt een prachtig decor voor een trouw- of gezinsreportage; tijdens de voorjaarsbloei, op een zwoele zomerdag, met de herfstbladeren in vuur en vlam of in de schilderachtige sfeer van Het Huys ten Donck in de sneeuw. Het Engelse landschapspark worden gekenmerkt door verrassende hoekjes en ornamenten zoals bijvoorbeeld de Franse tuin, de schijnruîne, de Oogvijver, de beelden of de zonnewijzer.

Kosten voor fotoreportages in het Park zijn €150 -. U kunt hiervoor een aanvraag doen via ontvangen@huystendonck.nl.

Binnenshuis is een trouwreportage alleen mogelijk indien u (een deel van) uw huwelijksprogramma organiseert op het Huys. Filmen dient vooraf te worden afgestemd.

De buitenplaats leent zich uitstekend als springplank voor vernieuwende concepten. De bijzondere uitstraling van de plek, maar ook de tegenstelling oud versus nieuw, geschiedenis versus toekomst brengt gegarandeerd een bepaalde spanning die uw concept op een hoger plan kan brengen. Van de 12-delige serie “Great Houses of the World” van de NBC gepresenteerd door Charles Spencer, tot Wilhelmina of de TV Kantine, van de familiefilm Kruimeltje tot de Belgisch-Nederlandse verfilming van de De Bloedbroeders en de korte film ‘La Tristesse Riche’ van Erwin Olaf.

Ook hedendaagse fashion bloggers als Negin Mirsalehi, het fashion event van Niki Plessen, Holywood filmproductie ‘Lyrebird’ over meestervervalser Han van Meegeren, en nationaal en internationaal befaamde acteurs zoals Carice van Houten en musici uit uiteenlopende genres vonden hun weg naar Het Huys ten Donck.

La Tristesse Riche

Door haar authenticiteit, is Het Huys ten Donck buitengewoon fotogeniek en biedt een uitzonderlijk decor voor opnames.

[jr_instagram id="2"]