Door haar authenticiteit, is Het Huys ten Donck buitengewoon fotogeniek en biedt een uitzonderlijk decor voor opnames. Hierdoor heeft het Huys het hart van menig binnen- en buitenlandse merken, fotografen en producenten gestolen.

Naast fotoshoots zijn er ook meerdere reclamespots en TV- en filmscènes bij ons opgenomen. Van de 12-delige serie “Great Houses of the World” van de NBC, gepresenteerd door Charles Spencer, tot ‘Wilhelmina’ en de TV-Kantine. Maar ook bij bijvoorbeeld de familiefilm Kruimeltje, de Belgisch-Nederlandse verfilming van de De Bloedbroeders en de korte film ‘La Tristesse Riche’ van Erwin Olaf is Het Huys ten Donck onderdeel van het decor geweest.

Wij staan open voor allerlei creatieve ideeën. De hedendaagse fashion blogger Negin Mirsalehi heeft bij ons mogen opnemen. Ook hebben we het jaarlijkse fashion event van Nikki Plessen mogen faciliteren en nationaal en internationaal befaamde acteurs zoals Carice van Houten en musici van uiteenlopende genres vonden hun weg naar onze Buitenplaats.

Meer producties kunt u terugvinden op onze Facebook pagina “Huys ten Donck alive and kicking” en op onze Instagram pagina. Neem hier contact met ons op zodat wij de mogelijkheden voor uw opname met u kunnen bespreken.

Voor televisie-, foto- en filmopnamen werken wij onder andere samen met de volgende Locatiebureaus:

Nationaal/Internationaal: GraceLocations.nl, Goedzoekers.nl Lokaal Rotterdam: LoesOpLocatie.nl

Specifiek bruidsreportages en gezinsreportages zijn alleen mogelijk in het Engelse Landschapspark en op afspraak. Voor meer informatie en prijzen klikt u hier.

Iedere ontvangstruimte in Het Huys ten Donck biedt een eigen karakter en kleurenpallet of hoekje om een prachtbeeld vast te leggen. Of het nu binnen of buiten is, er is nooit een tekort aan mogelijkheden voor beeldopnames. Iedere foto en elk beeld krijgt de nodige cachet en persoonlijke sfeer dankzij prachtige details en persoonlijke inrichting. Ook acteurs, beroemdheden en modellen begeven zich graag in de privacy van het Huys of in de frisse lucht van het prachtige Landschapspark.

 Televisie- en filmopnamen variëren van kleinschalige interviews in de Heerenkamer, reportages op de Buitenplaats, tot Hollywood producties waarbij van het gehele terrein gebruik wordt gemaakt. In overleg met de Gemeente Ridderkerk kunnen de nodige voorzieningen getroffen worden, zoals het afzetten van wegen. 

Voorafgaand aan de opnamedagen nodigen wij u uit voor een uitgebreide bezichtiging van het Landgoed. Wij zullen dan meteen samen met u de details en mogelijkheden van het gewenste programma bespreken. Zo kunnen wij u een op maat gemaakte offerte aanbieden en de gemaakte afspraken goed op papier zetten.

Het Engelse Landschapspark biedt in al haar seizoenen een prachtig decor om samen met uw gezin een mooie familiereportage te laten maken. Tijdens de voorjaarsbloei, op een zwoele zomerdag of met de herfstbladeren in vuur en vlam. Het Park wordt gekenmerkt door verrassende hoekjes en ornamenten zoals bijvoorbeeld de Franse tuin, de Schijnruîne, de Oogvijver, de Beelden en de nog originele Zonnewijzer.

Wanneer u uw wensen kenbaar heeft gemaakt en deze aansluiten bij de mogelijkheden van Het Huys ten Donck krijgt u anderhalf uur de tijd om met uw gezin en uw eigen fotograaf een bijzondere herinnering te creëeren in het Park van onze Buitenplaats. 

Als u graag een gezinsreportage wilt reserveren, vragen wij u via de mail een korte beschrijving te geven van het aantal mensen waarmee u komt en het doel van de fotoreportage. Verder de fotograaf die u heeft gekozen, de gewenste datum en tijdstip van aankomst en uw naam en adresgegevens voor de offerte. U kunt uw aanvraag doen via ontvangen@huystendonck.nlKosten voor een familiereportage van 1,5 uur in het Park zijn € 185,- incl. btw. Het gebruik van drones of videografie is hierbij niet toegestaan. 

Binnenshuis is een fotoreportage alleen mogelijk indien u ook gebruik maakt van onze locatie voor een (vanaf) 4-uurs huwelijksprogramma.  

De Buitenplaats leent zich uitstekend als springplank voor vernieuwende concepten. De bijzondere uitstraling van de plek, maar ook de tegenstelling oud versus nieuw, geschiedenis versus toekomst brengt gegarandeerd een bepaalde spanning die uw concept op een hoger plan kan brengen. Van de 12-delige serie “Great Houses of the World” van de NBC gepresenteerd door Charles Spencer, tot Wilhelmina of de TV Kantine, van de familiefilm Kruimeltje tot de Belgisch-Nederlandse verfilming van de De Bloedbroeders en de korte film ‘La Tristesse Riche’ van Erwin Olaf.

Ook hedendaagse fashion bloggers als Negin Mirsalehi, het fashion event van Nikki Plessen, Hollywood filmproductie ‘Lyrebird’ over meestervervalser Han van Meegeren, en nationaal en internationaal befaamde acteurs zoals Carice van Houten, Pierre Bokma en musici uit uiteenlopende genres vonden hun weg naar Het Huys ten Donck.

La Tristesse Riche

Door haar authenticiteit, is Het Huys ten Donck buitengewoon fotogeniek en biedt een uitzonderlijk decor voor opnames.

[jr_instagram id="2"]