Ervaar authentieke Hollands Glorie op Het Huys ten Donck, een eeuwenoud ontvangsthuis & ontmoetingsplaats
voor uw zakelijke-, particuliere- en internationale relaties!

Al bijna drie eeuwen lang fungeert Het Huys ten Donck als gastvrij en weelderig ontvangsthuis
en inspirerende ontmoetingsplaats.

Vanaf 1980 zijn de poorten van de buitenplaats geopend voor selecte gezelschappen en ‚Äėcorporate entertainment‚Äô. Sindsdien wordt Het Huys ten Donck beschikbaar gesteld aan besloten groepen voor zakelijke en priv√© bijeenkomsten.

Graag bieden wij bedrijven ook de kans een relatie op te bouwen met Het Huys ten Donck als thuisbasis voor uw internationale relaties en zakelijke ontvangsten. Voor de mogelijkheden hieromtrent kunt u contact met ons opnemen.

De combinatie van het authentieke interieur en het Engelse Landschapspark biedt u een rijk palet aan mogelijkheden. Voor een informele vergaderlunch of een product presentatie, een strategische bijeenkomst of creatieve sessie, een formeel diner in de Eetkamer of een belangrijke bespreking in de Heerenkamer, de viering van uw jubileum of uw promotie, wij garanderen u een onvergetelijke ervaring.

Met Het Huys ten Donck krijgt u een parel in handen, waarmee u uw gasten daadwerkelijk kunt verrassen.

Aan de hand van de soort bijeenkomst die u wilt organiseren, ziet u hieronder de verschillende mogelijkheden en capaciteit.


Sessie, Training of Vergadering

Dankzij de geschiedenis van Het Huys ten Donck met wortels in de VOC tijd, een periode waarin Nederland aan de top van de wereld stond, kunt u hier een stukje Hollands Glorie in levende lijve ervaren.

Het Huys ten Donck is een inspirerende ontmoetingsplaats voor de ondernemers van vandaag. In alle rust en privacy kunt u hier uw strategische sessie(s) of off-site vergaderingen houden. Met slechts 15 minuten afstand van het centrum van wereldstad Rotterdam, biedt de afzondering van de buitenplaats de juiste omgeving waar de gesprekken op gang komen en idee√ęn worden geboren. Tijdens uw creatieve sessie, training of vergadering kunt u mooi de contrasten tussen heden en verleden laten samenkomen en altijd de buitenruimte inzetten voor de extra beleving van de buitenplaats. Denk bijvoorbeeld aan een schermclinic of simpelweg rondje digestief door het Park of langs de rivier de Nieuwe Maas (en mini Dahomey runderen) na de lunch.

Neem de laarzen vooral altijd mee!

Capaciteit: 8 tot 50 personen
Plenaire opstelling: maximaal 50 personen zittend, 80 staand
Vergadering rondom tafel of in U-vorm: 22 personen
Vergadering in de Herenkamer: 6 personen

Mogelijkheid om te combineren met een informele of exclusieve lunch en/of borrel/diner,
zie de mogelijkheden in onze zakelijke brochure. 

 Lunch, Diner, Receptie & Feest

Het Huys ten Donck werd in 1746 gebouwd door Otto Groeninx van Zoelen, Burgemeester van Rotterdam en VOC-bewindhebber. Het buitenshuis werd bereikt via de rivier en was bedoeld als ontmoetingsplaats voor zijn zakelijke relaties, vrienden en familie. De rust die u ervaart tijdens een informele vergaderlunch doordeweeks om daarna even nog een frisse neus op te halen in het Park. De gezelligheid van een jubileum of verjaardagslunch op de zondagmiddag met uw dierbaren. Een closing dinner, of intiem diner bij het haardvuur om het leven te vieren of om iemand te bedanken. Voor dit alles biedt Het Huys ten Donck een prachtig decor. Zelfs een feestelijke viering in een tent in de tuin omringd door een uitgelicht park is mogelijk. Het Huys gaat leven als het is gevuld met mensen en biedt voor uw ontvangst een warme, uitzonderlijke sfeer.

Maximale capaciteit:
Sitting lunch en diner: 60 gasten  |  Walking lunch en diner: 125 gasten  |  Receptie binnenshuis: 125 gasten |  Feest met tent: 250 gasten

High Tea & Rondleiding

Wilt u een internationale groep gasten laten genieten van de rijke cultuurhistorie op de buitenplaats, uw relaties bedanken voor hun loyaliteit of een familielid verrassen met een kijkje in Het Huys ten Donck? Dan kunt u een high tea bij ons boeken voor maximaal 20 personen per groep (maximaal 2 groepen per keer, op aanvraag). U wordt hartelijk ontvangen waarna u eerst binnenshuis een rondleiding krijgt gevolgd door een rondleiding buitenshuis. Ertussen is een pauze in de Eetkamer tijdens welk u van heerlijke taarten en sandwiches – geserveerd op het Groeninx van Zoelen servies – kunt genieten. Prijs ‚ā¨30 per persoon met een minimum van ‚ā¨450,- per dag. De rondleiding binnenshuis duurt circa¬†45 minuten, exclusief high tea. De parkrondleiding duurt circa 1-1,5 uur. Wilt u graag een high tea combineren met uw eigen ontvangst of programma, dan is dat uiteraard ook mogelijk op aanvraag.

Events & Productpresentaties

Het vroegere buitenbos van de buitenplaats, nu vaak het voorterrein genoemd, ligt op de dijk aan de Maas met uitzicht op de voorkant van Het Huys ten Donck. Dit terrein van circa 4,5 hectare is beschikbaar voor grootschalige evenementen, te denken aan een biologische markt, een buitenbeurs zoals Sfeer & Trends, een muziek evenement of onze eigen Donckse Family Fair. Ook voor fashion events zoals de lancering van de NIKKIE collectie van Nikkie Plessen of een productpresentatie met de BMW mini’s leent het terrein zich erg mooi. In de loop van 2018 zal de buitenplaats ook via het Donckse Haventje aan de Nieuwe Maas bereikbaar worden per salon boot & watertaxi! Uw VIP gasten kunt u dan op Het Huys een extra ervaring bieden met een diner of ontvangst om te netwerken. Ook voor interviews met de pers leent het fotogenieke Het Huys ten Donck zich bijzonder goed.

Merken kunnen elkaar versterken

Het exclusieve en authentieke karakter van de buitenplaats Het Huys ten Donck kan uw product tijdens uw presentatie of productlancering net dat extra cachet geven. De grandeur van het verleden, de inspirerende omgeving van het heden, en de tinteling van de toekomst, komen samen op deze plek. 

Vernieuwende Concepten

De buitenplaats leent zich uitstekend als springplank voor vernieuwende concepten. De bijzondere uitstraling van de plek, maar ook de tegenstelling oud versus nieuw, geschiedenis versus toekomst brengt gegarandeerd een bepaalde spanning die uw concept op een hoger plan kan brengen. Wij staan open om met u in gesprek te gaan
over concepten die u graag op de buitenplaats Het Huys ten Donck zou willen organiseren of lanceren.

 Het Huys ten Donck is door de eeuwen heen, een levendig paradijs gebleven.

Op Het Huys ten Donck huurt u niet een zaaltje, maar krijgt u alle ontvangstruimtes exclusief tot uw beschikking. Zo kunt u deze bijzondere buitenplaats in zijn geheel ervaren. Wel is de Herenkamer apart beschikbaar voor een kleinschalige bespreking of vergadering. Voor een trouwceremonie zijn de Ontvangstzaal en Eetkamer als trouwzalen beschikbaar. 

Schaap & Citroen product presentatie.

De buitenplaats leent zich uitstekend als springplank voor vernieuwende concepten.