DONCKSE FAIR op zaterdag 26 augustus van 10-19.00 uur in het thema
DUTCH ASCOT @ THE DONCK

Graag verwelkomen wij u op onze Donckse Fair 2023 en zijn trots op alle diverse activiteiten die wij onze bezoekers kunnen bieden met het doorlopende programma en de extra ‘Specials’ waarop u zich kunt inschrijven!¬†Alle praktische informatie over programma en tickets vindt u op www.huystendonck.nl/doncksefair¬†of u kunt uw tickets ook direct boeken via www.ticketview.nl/shop/huystendonck

KLASSIEK OPENLUCHT CONCERT op zondag 27 augustus om 15.00 uur !  

Met het doel om muziek vaker onderdeel te laten uitmaken van de beleving van buitenplaats Het Huys ten Donck zijn wij voornemes in 2024 onze eerste concertreeks te presenteren in samenwerking met een aantal Rotterdamse partners.
Als aftrap organiseren wij echter graag al onze primeur voor u op zondag 27 augustus 2023 met ons alleereerste Klassiek Openlucht Concert op Buitenplaast Het Huys ten Donck! Temidden van een van de oudste Engelse Landschapsparken in Nederland zal onder leiding van voormalig concertmeester van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en eerste viool Igor Gruppman, met het internationaal gerenommeerde musici samengestelde Gruppman Ensemble, een aangenaam klassiek programma voor u spelen van onder andere J.S. Back en A. Piazzolla. Vanaf 13.00 uur zijn bezoekers al welkom om te komen genieten van de publieke delen van de Buitenplaats met een drankje aan de buitenbar en het voorprogramma met het Koper Kwintet Brasso Festivo, of van een wandeling door het Donckse Bos (20 Р60 minuten kort of lang rondje).
Vanaf 14.30 uur is het offici√ęle ontvangst met welkomstdrankje (gratis) voor elke bezoeker bij de entree op de Binnenplaats van het Tiendgebouw, waarna u een zitplaats kunt kiezen rondom het podium waar het concert stipt op 15.00 uur zal starten.¬†

Tijdens de pauze zijn ook consumpties beschikbaar bij de buitenbar.  
Graag verzoeken wij u tijdens het offici√ęle concert om stilte en uitgeschakelde telefoons opdat iedereen optimaal van het concert kan genieten. Ook verzoeken wij u graag de priv√© delen van de buitenplaats niet te betreden zonder uitnodiging.

Na het concert krijgt u bij uw vertrek naar de uitgang zelfs de kans om een kort kijkje in Het Huys ten Donck te nemen met de ‘Dutch Ascot @ the Donck mini tentoonstelling’ op de begane grond van Het Huys, van achterdeur tot voordeur (ca. 5 minuten)!

BOEK SNEL UW TICKETS : VOORVERKOOP: ‚ā¨ 24,50 ¬† –¬†Verkoop: ‚ā¨ 27,-¬†(incl. gratis welkomstdrankje)

www.ticketview.nl/shop/huystendonck  
(onder Donckse Fair kaartverkoop) 

RESIDENCE LEZERSDAG 
Sisley & Young Collectors Circle
op 19 september 2023
op Het Huys ten Donck! 

Speciaal voor de lezers van het tijdschrift gaat Residence een unieke samenwerking aan met Sisley, Young Collectors Circle en Het Huys ten Donck, met kunst in de hoofdrol. Speciaal voor deze gelegenheid opent het sprookjesachtige Huys ten Donck haar deuren voor een selecte groep lezers en jij kunt daarbij zijn, tijdens een zeer exclusieve lezersdag in Ridderkerk.
Onder het genot van een hapje en een glas bubbels vertelt Nadine van den Bosch ‚Äď directeur en oprichter van Young Collectors Circle ‚Äď je alles over hoe kunst van oude meesters de kunstenaars van nu be√Įnvloeden.

Aan de hand van de kunstwerken die in de ontvangstruimtes hangen van Het Huys ten Donck, leer je daadwerkelijk anders naar hedendaagse kunst te kijken. Catharina Groeninx van Zoelen vertelt je graag meer over de cultuurhistorische achtergrond van Het Huys ten Donck, de enige nog geheel oorspronkelijke buitenplaats in de regio Rotterdam-Rijnmond, bekend om haar Rococo stuc- en houtsnijwerk en haast sprookjesachtige stijlkamers. Ook voor Sisley is kunst een onmisbaar onderdeel van het DNA. De familie D’Ornano heeft een grote voorliefde voor hoogwaardige interieurs en kunst. Zo wordt er regelmatig nauw samengewerkt met kunstenaars die, speciaal in opdracht van Sisley, de producten ontwerpen. Zo ontwierp onlangs Bro- nislaw Krzysztof de nieuwe geurenlijn van Sisley, waarvan links de schets te zien is. Een kunstwerk op zich.

Als Residence- lezer krijg je een unieke Sisley-ervaring tijdens een interactieve masterclass waarbij je aan de slag gaat met verzorgingspro- ducten van Sisley. Bovendien word je voorzien van persoonlijk advies door Sisley’s eigen Beauty Consultants.

MELD JE SNEL AAN! Wil je erbij zijn op 19 september? Inschrijving voor dit evenement kost ‚ā¨ 55 euro per persoon. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan via info@residence.nl onder ver- melding van ‚ÄėLezersdag 19 september‚Äô.
Kijk voor meer informatie op residence.nl/lezersdag


——————–

Special Tours – Lente Rondleidingen met High Tea op zaterdag 18 mei 2019

Na het succes van de voorgaande Seizoensrondleidingen op Het Huys ten Donck bieden we dit jaar de Special Tours rondleidingen aan! Het restauratie/duurzaamheidsproject is afgerond en nu willen wij onze gasten kennis laten nemen met de authentieke ontvangstruimtes in het Hoofdhuys en het aansluitende Landschapspark wat in volle bloei staat.

U krijgt een rondleiding door Het Huys ten Donck zelf, kunt tussendoor genieten van een kleine high-tea en wordt vervolgens meegenomen door Peter Verhoeff om een mooie wandeling te maken door het eeuwenoude Engelse landschapspark.
‚Äč
In het Huys krijgt u een uniek kijkje in de bijzondere ontvangstruimtes, vertellen wij u graag meer over de rijke geschiedenis, de verbondenheid van de familie Groeninx van Zoelen en leert u iets meer over de bijzonderheden van het authentieke en historische interieur. Na een kopje thee of koffie met kleine high-tea wordt u opgehaald door Peter Verhoeff (landschapsarchitect en deskundigen op het gebied van landschapsparken bij historische huizen en buitenplaatsen) van Stichting in Arcadi√ę, die u de rondleiding door het Park zal geven met al zijn kennis en ervaring. Zo krijgt u echt de kans om op deze dag de buitenplaats in haar volle glorie te beleven en met een gem√™leerd gezelschap te genieten van de verhalen over de unieke eigenschappen van de buitenplaats en alle bijzondere flora en fauna!
‚Äč
De eerstvolgende rondleiding staat gepland op zaterdag 18 mei 2019.

Ochtendrondleiding:
10:30 Р10:45   Inloop
10:45 Р11:30   Rondleiding binnenshuis
11:30 Р12:00   Kleine high-tea
12:00 Р13:00   Rondleiding door het Donckse Bos met landschapsarchitect Peter Verhoeff

Middagrondleiding:
13:00 Р13:15  Inloop
13:15 Р14:00  Rondleiding binnenshuis
14:00 Р14:30  Kleine high-tea
14:30 Р15:30  Rondleiding door het Donckse Bos met landschapsarchitect Peter Verhoeff
‚Äč
De prijs is ‚ā¨ 36,- per persoon, inclusief kleine high-tea en de rondleiding binnen- en buitenshuis. We houden een maximum aan van 20 personen per groep.


——————–

Op het ‘Verduurzaamde’ Huys Ten Donck, met werken van AnoukArt¬†
1 februari tot 3 maart 2019 

Het Nieuwe Jaar brengt een jaar waarin Het Huys ten Donck met haar tijd meegaat en een grootschalig verduurzamingstraject van dit Rijksmonument afrond. ¬†Zo openen wij ‚Äď na het succes van onze Seizoensrondleidingen ‚Äď nu voor het eerst dit jaar weer onze deuren, om direct ook onze allereerste moderne kunst expositie ooit op Het Huys ten Donck met u te delen, in samenwerking met topfotografe Anouk van Tetering ofwel AnoukArt! (www.anoukart.com)

Met 20 van haar werken, waarvan er 5 ge√Įnspireerd zijn door het interieur van Het Huys ten Donck zelf, biedt AnoukArt een unieke blik op alledaagse (verzamel) objecten.¬†Koop dus snel uw kaartje voor √©√©n van de rondleidingen in de weekenden van 1-10 februari of een samengestelde ‘private viewing’ (zie uitleg verder hieronder) waarin u, te midden van de snelheid van onze huidige wereld, niet alleen de kans krijgt om te genieten van een tour door het prachtige authentieke Rococo buitenhuis, maar ook de kans krijgt om compleet te worden verrast door de onthullende fotografie van AnoukArt. Inclusief koffie/thee & kaakje en toegang tot het Donckse Bos met beschrijving van de bezienswaardigheden en tuinornamenten volgens anekdotes in de wandelbrochure!

De opbrengsten van de rondleidingen gaan
naar het project Interieurvrijwilligers & Summerschool 2019 voor een collectie-beherplan, de trianingen van vrijwilligers en voor opleidingsdoeleinden van studenten op. het gebied van preventieve conservering!

PRIVATE VIEWING Boek een private tour voor zakelijke relaties of met vrienden!
Middels een private tour van AnoukArt en Jonkvrouw Catharina van Het Huys ten Donck samen, kunt u ook een private viewing organiseren voor door u zelf samengestelde groepen van maximaal 15 personen tussen 1 februari-3 maart met korting voor ‚ā¨20 p.p. (minumum ‚ā¨300,- per groep per rondleiding) incl. koffie/thee en taart. Bent u ge√Įnteresseerd in de aankoop van specifieke kunstwerken van AnoukArt, dan kunt u ook een individuele afspraak maken voor een private viewing met Anouk dagelijks tot 3 maart tussen 10.00-17.00 uur. Hiervoor kunt u contact opnemen via funky@anoukart.com.