PINKSTERWEEKEND 18, 19 en 20 mei

DAG VAN HET KASTEEL,

met dit jaar het Thema:

AAN TAFEL!

Buitenplaats Het Huys ten Donck biedt een 3-daags programma aan tijdens het Pinksterweekend 18, 19 en 20 mei! Met meerdere samenwerkingspartners en experts hebben we voor alle cultuur-, natuur- en zelfs muziek-liefhebbers op elke dag van het Pinksterweekend een prachtig mooi programma!

Zie ons persbericht¬†voor meer informatie en de toelichting over aanvangstijden, combi-programma’s en boek je tickets via onze ticketsite!¬†www.ticketview.nl/shop/huystendonck¬†

Elke dag in het Pinksterweekend kunt u een begeleide Binnentour krijgen door de ingerichte Eetruimtes op de begane grond van Het Huys ten Donck en digitale presentaties van Damast Koningin Sanny de Zoete over haar vondsten in de Linnenkast van Het Huys en van Antiquair & verzamelaar Joseph Esti√© over zijn favoriete objecten op Het Huys ten Donck. Dagelijks ook inclusief mini-proeverij van streek-bites verzorgd door De Ertepeller uit Papendrecht. Buiten kunt u tevens het aanvullende programma ‘Historisch Eten’ met een spannend menu van eeuwenoude gerechten!

Met op elke dag een bijzonder accent:

ZATERDAG 18 mei: inclusief SPECIAL GUEST Antiquair & Verzamelaar Joseph Estié van Tussen Kunst & Kitsch over de Nederlandse Eetcultuur & serviezen op Het Huys ten Donck in de Eetkamer.

ZONDAG 19 mei Рinclusief CONCERT van internationale talenten pianiste Anastasiya Akinfina begeleid door Mezzosopraan Rita Fernandez in de Grote Ontvangtzaal  met muziek van 

MAANDAG 20 mei: inclusief SPECIAL GUEST Judith Stivaktas-Homburg, kruidendeskundige, herborist, kok & voedingscoach bij Natuurlijk Zeker met een korte lezing over de eetbare en heilzame wilde natuur op Nederlandse bodem.

Hieronder het MENU voor het ‘HISTORISCH ETEN’ dat u aanvullend dagelijks kunt boeken bij het Tiendgebouw gezellig met u vrienden en familie, verzorgd door Natuurlijk Zeker/De Groene Peper.

 

 

DONCKSE FAIR 2024
Elk jaar op de laatste zaterdag van augustus, 
dus houd vrij voor dit jaar: 31 augustus 2024 met het thema LIEFDE VOOR DE BUITENPLAATS!

Binnenkort meer op onze website & socials!

MORE COMING UP IN 2024!

THE DONCK SESSIONS CONCERTENREEKS

Naar aanleiding van de prachtige Bechstein ¬†uit 1905 (dankzij de bijdrage van de G.Ph. Verhagen-Stichting) lanceren wij in 2024 een concertreeks in samenwerking met Stichting Geelvinck en MERITA Stay tuned! Al sinds 2020 zijn we bezig met de restauratie van het interieur en hebben we dankzij de Provincie Zuid-Holland, het de Groot Fonds, Stichting Bonhomme Thielens, Elise Mathilde Stichting, al meerdere topstukken uit de historische ensembles gerestaureerd. Bent u ook ge√Įnteresseerd bij te dragen aan een interessant object, een van de historische interieur ensembles, of aan projecten in het Park, kijk op onze Steun de Buitenplaats pagina!

THE DONCK TOURS SEIZOENSRONDLEIDINGEN & SUMMERSCHOOLS

In 2024 komen er weer een nieuwe reeks Seizoensrondleidingen in Huys & Park, waarvoor we nieuwe rondleiders zoeken die geanimeerd het publiek willen meenemen in alle interessante aanknooppunten van de geschiedenis van Buitenplaats Het Huys ten Donck met onze Vaderlandse Geschiedenis, actuele onderwerpen en tijdens onze Summerschools i.s.m. opleidingen nationaal en internationaal! Ben je ge√Įnteresseerd, meld je graag via onze website (zie contact)! Engels / andere talen zijn een pr√© maar geen must! Ook kunt u voor een groep van maximaal 15 personen een priv√© rondleiding met High Tea boeken, zie onze Ontvangten pagina.

THE DONCK PRODUCTIONS

Naar aanleiding van inmiddels een interessante reeks van opnamen en TV items die over de jaren heen zijn opgenomen in Het Huys ten Donck zijn wij op zoek naar partijen die met ons samen onze 3 belangrijkste thema’s van Hollands Glorie Vakmanschap, Ondernemerschap en Duurzaamheid gericht op lange termijn visies, onder de aandacht willen brengen. Het Huys ten Donck leent zich als prachtig decor en geeft ieder beeld een unieke kwaiteit, sfeer en allure. Verder is het interieur van Het Huys ten Donck gevuld met uiteenlopende onderwerpen waarmee verbindingen gelegd kunnen worden met andere Nederlandse en internationale vakmensen, merken, ondernemers en visionairs! We ontvangen u graag om onze gedeelde visies met een breed publiek te delen! Wilt u als sponsor of productiemaatschappij hieraan meewerken, neem graag contact op!

ARCHIEF JAARKALENDER 

PAASEIEREN ZOEKEN

in het Donckse Bos

Maandag 1 April 2024 op 2de Paasdag
Рons jaarlijkse 
Familie Event was een groot succes! Zie foto’s en reacties op ons instagram & facebook account¬†

@huys ten donck alive & kicking

RESIDENCE LEZERSDAG 
Sisley & Young Collectors Circle
op 19 september 2023
op Het Huys ten Donck! 

Speciaal voor de lezers van het tijdschrift gaat Residence een unieke samenwerking aan met Sisley, Young Collectors Circle en Het Huys ten Donck, met kunst in de hoofdrol. Speciaal voor deze gelegenheid opent het sprookjesachtige Huys ten Donck haar deuren voor een selecte groep lezers en jij kunt daarbij zijn, tijdens een zeer exclusieve lezersdag in Ridderkerk.
Onder het genot van een hapje en een glas bubbels vertelt Nadine van den Bosch ‚Äď directeur en oprichter van Young Collectors Circle ‚Äď je alles over hoe kunst van oude meesters de kunstenaars van nu be√Įnvloeden.

DONCKSE FAIR op zaterdag 26 augustus van 10-19.00 uur in het thema
DUTCH ASCOT @ THE DONCK

Graag verwelkomen wij u op onze Donckse Fair 2023 en zijn trots op alle diverse activiteiten die wij onze bezoekers kunnen bieden met het doorlopende programma en de extra ‘Specials’ waarop u zich kunt inschrijven!¬†Alle praktische informatie over programma en tickets vindt u op www.huystendonck.nl/doncksefair¬†of u kunt uw tickets ook direct boeken via www.ticketview.nl/shop/huystendonck

KLASSIEK OPENLUCHT CONCERT op zondag 27 augustus om 15.00 uur !  

Met het doel om muziek vaker onderdeel te laten uitmaken van de beleving van buitenplaats Het Huys ten Donck zijn wij voornemes in 2024 onze eerste concertreeks te presenteren in samenwerking met een aantal Rotterdamse partners.
Als aftrap organiseren wij echter graag al onze primeur voor u op zondag 27 augustus 2023 met ons alleereerste Klassiek Openlucht Concert op Buitenplaast Het Huys ten Donck! Temidden van een van de oudste Engelse Landschapsparken in Nederland zal onder leiding van voormalig concertmeester van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en eerste viool Igor Gruppman, met het internationaal gerenommeerde musici samengestelde Gruppman Ensemble, een aangenaam klassiek programma voor u spelen van onder andere J.S. Back en A. Piazzolla. Vanaf 13.00 uur zijn bezoekers al welkom om te komen genieten van de publieke delen van de Buitenplaats met een drankje aan de buitenbar en het voorprogramma met het Koper Kwintet Brasso Festivo, of van een wandeling door het Donckse Bos (20 Р60 minuten kort of lang rondje).
Vanaf 14.30 uur is het offici√ęle ontvangst met welkomstdrankje (gratis) voor elke bezoeker bij de entree op de Binnenplaats van het Tiendgebouw, waarna u een zitplaats kunt kiezen rondom het podium waar het concert stipt op 15.00 uur zal starten.¬†

Tijdens de pauze zijn ook consumpties beschikbaar bij de buitenbar.  
Graag verzoeken wij u tijdens het offici√ęle concert om stilte en uitgeschakelde telefoons opdat iedereen optimaal van het concert kan genieten. Ook verzoeken wij u graag de priv√© delen van de buitenplaats niet te betreden zonder uitnodiging.

Na het concert krijgt u bij uw vertrek naar de uitgang zelfs de kans om een kort kijkje in Het Huys ten Donck te nemen met de ‘Dutch Ascot @ the Donck mini tentoonstelling’ op de begane grond van Het Huys, van achterdeur tot voordeur (ca. 5 minuten)!

BOEK SNEL UW TICKETS : VOORVERKOOP: ‚ā¨ 24,50 ¬† –¬†Verkoop: ‚ā¨ 27,-¬†(incl. gratis welkomstdrankje)

www.ticketview.nl/shop/huystendonck  
(onder Donckse Fair kaartverkoop) 

Aan de hand van de kunstwerken die in de ontvangstruimtes hangen van Het Huys ten Donck, leer je daadwerkelijk anders naar hedendaagse kunst te kijken. Catharina Groeninx van Zoelen vertelt je graag meer over de cultuurhistorische achtergrond van Het Huys ten Donck, de enige nog geheel oorspronkelijke buitenplaats in de regio Rotterdam-Rijnmond, bekend om haar Rococo stuc- en houtsnijwerk en haast sprookjesachtige stijlkamers. Ook voor Sisley is kunst een onmisbaar onderdeel van het DNA. De familie D’Ornano heeft een grote voorliefde voor hoogwaardige interieurs en kunst. Zo wordt er regelmatig nauw samengewerkt met kunstenaars die, speciaal in opdracht van Sisley, de producten ontwerpen. Zo ontwierp onlangs Bro- nislaw Krzysztof de nieuwe geurenlijn van Sisley, waarvan links de schets te zien is. Een kunstwerk op zich.

Als Residence- lezer krijg je een unieke Sisley-ervaring tijdens een interactieve masterclass waarbij je aan de slag gaat met verzorgingspro- ducten van Sisley. Bovendien word je voorzien van persoonlijk advies door Sisley’s eigen Beauty Consultants.

MELD JE SNEL AAN! Wil je erbij zijn op 19 september? Inschrijving voor dit evenement kost ‚ā¨ 55 euro per persoon. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan via info@residence.nl onder ver- melding van ‚ÄėLezersdag 19 september‚Äô.
Kijk voor meer informatie op residence.nl/lezersdag

ARCHIEF SPCECIALS

Special Tours РLente Rondleidingen met High Tea op zaterdag 18 mei 

Na het succes van de voorgaande Seizoensrondleidingen op Het Huys ten Donck bieden we dit jaar de Special Tours rondleidingen aan! Het restauratie/duurzaamheidsproject is afgerond en nu willen wij onze gasten kennis laten nemen met de authentieke ontvangstruimtes in het Hoofdhuys en het aansluitende Landschapspark wat in volle bloei staat. U krijgt een rondleiding door Het Huys ten Donck zelf, kunt tussendoor genieten van een kleine high-tea en wordt vervolgens meegenomen door Peter Verhoeff om een mooie wandeling te maken door het eeuwenoude Engelse landschapspark. ‚Äč In het Huys krijgt u een uniek kijkje in de bijzondere ontvangstruimtes, vertellen wij u graag meer over de rijke geschiedenis, de verbondenheid van de familie Groeninx van Zoelen en leert u iets meer over de bijzonderheden van het authentieke en historische interieur. Na een kopje thee of koffie met kleine high-tea wordt u opgehaald door Peter Verhoeff (landschapsarchitect en deskundigen op het gebied van landschapsparken bij historische huizen en buitenplaatsen) van Stichting in Arcadi√ę, die u de rondleiding door het Park zal geven met al zijn kennis en ervaring. Zo krijgt u echt de kans om op deze dag de buitenplaats in haar volle glorie te beleven en met een gem√™leerd gezelschap te genieten van de verhalen over de unieke eigenschappen van de buitenplaats en alle bijzondere flora en fauna! ‚Äč De eerstvolgende rondleiding staat gepland op zaterdag 18 mei 2019. Ochtendrondleiding: 10:30 – 10:45¬† ¬†Inloop 10:45¬†– 11:30 ¬† Rondleiding binnenshuis 11:30 – 12:00 ¬†¬†Kleine high-tea 12:00 – 13:00 ¬† Rondleiding door het Donckse Bos met landschapsarchitect Peter Verhoeff Middagrondleiding: 13:00 – 13:15¬† Inloop 13:15¬†– 14:00 ¬†Rondleiding¬†binnenshuis 14:00 – 14:30 ¬†Kleine high-tea 14:30 – 15:30 ¬†Rondleiding door het Donckse Bos met¬†landschapsarchitect Peter Verhoeff ‚Äč De prijs is ‚ā¨ 36,- per persoon, inclusief kleine high-tea en de rondleiding binnen- en buitenshuis. We houden een maximum aan van 20 personen per groep.

——————–

Op het ‘Verduurzaamde’ Huys Ten Donck, met werken van AnoukArt¬† 1 februari tot 3 maart¬†

Het Nieuwe Jaar brengt een jaar waarin Het Huys ten Donck met haar tijd meegaat en een grootschalig verduurzamingstraject van dit Rijksmonument afrond. ¬†Zo openen wij ‚Äď na het succes van onze Seizoensrondleidingen ‚Äď nu voor het eerst dit jaar weer onze deuren, om direct ook onze allereerste moderne kunst expositie ooit op Het Huys ten Donck met u te delen, in samenwerking met topfotografe Anouk van Tetering ofwel AnoukArt! (www.anoukart.com)

Met 20 van haar werken, waarvan er 5 ge√Įnspireerd zijn door het interieur van Het Huys ten Donck zelf, biedt AnoukArt een unieke blik op alledaagse (verzamel) objecten.¬†Koop dus snel uw kaartje voor √©√©n van de rondleidingen in de weekenden van 1-10 februari of een samengestelde ‘private viewing’ (zie uitleg verder hieronder) waarin u, te midden van de snelheid van onze huidige wereld, niet alleen de kans krijgt om te genieten van een tour door het prachtige authentieke Rococo buitenhuis, maar ook de kans krijgt om compleet te worden verrast door de onthullende fotografie van AnoukArt. Inclusief koffie/thee & kaakje en toegang tot het Donckse Bos met beschrijving van de bezienswaardigheden en tuinornamenten volgens anekdotes in de wandelbrochure!

De opbrengsten van de rondleidingen gaan naar het project Interieurvrijwilligers & Summerschool 2019 voor een collectie-beherplan, de trianingen van vrijwilligers en voor opleidingsdoeleinden van studenten op. het gebied van preventieve conservering!

PRIVATE VIEWING¬†Boek een private tour voor zakelijke relaties of met vrienden! Middels een private tour van AnoukArt en Jonkvrouw Catharina van Het Huys ten Donck samen, kunt u ook een private viewing organiseren voor door u zelf samengestelde groepen van maximaal 15 personen tussen 1 februari-3 maart met korting voor ‚ā¨20 p.p. (minumum ‚ā¨300,- per groep per rondleiding) incl. koffie/thee en taart. Bent u ge√Įnteresseerd in de aankoop van specifieke kunstwerken van AnoukArt, dan kunt u ook een individuele afspraak maken voor een private viewing met Anouk dagelijks tot 3 maart tussen 10.00-17.00 uur. Hiervoor kunt u contact opnemen via funky@anoukart.com.