Zaterdag 27 augustus 2022 was de Donckse Fair en vierden we het 276 jaar bestaan van Het Huys ten Donck
met het thema
  KUNST, FOOD, AMBACHT & KITSCH ! 

Met als hoofdact: de komst van Frits Sissing en 3 van zijn kunstexperts bekend van “Tussen Kunst & Kitsch” dat door de Gemeente Ridderkerk werd aangeboden.¬†Hierdoor kon ook het publiek kunstvoorwerpen laten beoordelen en taxeren en kreeg iedereen meer te weten over alle bijzondere voorwerpen!

Voor jong en oud een totaalbeleving
van
Buitenplaats Het Huys ten Donck!

De ambiance, de sfeer, de gezelligheid voerde de boventoon op de heerlijk zonnige maar gelukkig ietwat koelere Zomerdag. Terwijl een breed publiek genoot van de muziek, de bbq, het stoofvlees, houtgestookte pizza’s en van de Champagne-Oesterbar, wandelden anderen weer langs de mooie stands om hun favoriete producten te vinden. In de Franse Tuin werden de kunstschilders bewonderd. Overal stonden mensen gezellig met elkaar een praatje te maken.
De geweldig passende activiteiten met de primeur van de peddelbootjes in de historische Oogvijver waar alle kinderen zonder enige angst insprongen en door het kroos weg vaarden, het boog- en kruisboogschieten waar duidelijk jong en oud fanatiek aan het mikken waren op de schietschijven, de kinderboerderij waar ook echt door jong en oud druk werd geknuffeld, de zandsculptuur die komende week nog te bewonderen is met het wapen dat werd vervaardigd en vooral de kinderen die niet meer weg wilden bij de inloopworkshop en lekker met zand in de weer bleven.  Alle Ridders- & Prinsessen paradeerden trots over de gehele buitenplaats en waren weer een plezier om naar te kijken, allemaal zo blij.

Alles bij elkaar is de Donckse Fair met Frits Sissing & Experts als hoofdact succesvol verlopen en was het geweldig om bezoekers van alle leeftijden voltallig te zien genieten van alle bezienswaardigheden, activiteiten, horeca, rondleidingen en aanbod aan stands. Burgemeester mevrouw Attema en wethouder Cultuur Fleur Stip, vergezeld door de heer Jos Wesdijk, waren ook erg te spreken over hoe de Donckse Fair Ridderkerk op de kaart zet en het uiteenlopende publiek dat aanwezig was. Zij droegen symbolisch het programma Frits Sissing en Experts, over aan Catharina Groeninx van Zoelen voor Stichting Huys ten Donck, als bijdrage aan de Fair. Het plezier op de Fair was goed voelbaar en geweldig om te zien hoeveel inwoners uit met name deze regio de Donckse Fair hebben bezocht, maar dat mensen ook van ver af bereid waren te komen!

De foto’s spreken voor zich en als organisatie van de Donckse Fair zouden wij graag willen benadrukken dat ca. 60 vrijwilligers zich buitengewoon hebben ingezet om dit evenement mogelijk te maken en zijn één ieder bijzonder dankbaar voor de rol van betekenis die ze hebben gespeeld om de Fair tot een succes te kunnen maken. Chapeau !

ZET IN JE AGENDA: Volgend jaar zal de Donckse Fair plaatsvinden op zaterdag 26 augustus 2023!
***

Houd onze Facebookpagina en Instagram in de gaten voor het laatste nieuws.

Deelnemen aan de Donckse Fair als standhouder, sponsor of op een andere manier?  Neem contact met ons op via: doncksefair@huystendonck.nl. Graag op de hoogte blijven?

***