Wij ambiëren een levend landgoed waar diverse doelgroepen in een inspirerende omgeving kunnen wonen, werken, leren en recreëren. Ons doel is om alle bijgebouwen te herstellen, nieuwe functies te geven en de hele buitenplaats tot leven te brengen. Zo restaureerden wij het Koetshuis in 2005 & 2009 zodat het nu kantoorruimte biedt voor twee bedrijven, en onderdak aan leerwerkprojecten en onze vrijwilligers. In 2006 richtten wij de Tennisvereniging ’t Donckse Bos op, waarmee we de bijna eeuw-oude tennisbaan gezamenlijk restaureerden en 40 leden nu wekelijks spelen. Het hoofdhuis onderging een grote restauratie van het exterieur in 2010, het interieur in 2012. In het park hebben wij over de laatste 6 jaren vier grote herstelprojecten uitgevoerd. Onze pachters zorgen ervoor dat de stukken land die zij bewerken en begrazen er prachtig bij liggen.

De mooie oude stalruimtes met grote glazen puien en staldeuren op de begane grond van het Koetshuis zijn sinds kort te huur.

Voor de heropbouw van de ‘Houtloods’ zijn inmiddels alle bouwtekeningen en bouwvergunningen rond. De Houtloods wordt een prachtig nieuw gebouw met traditionele en moderne elementen, temidden van de boomgaard aan de ene zijde en uitzicht op het Donckse Bos aan de andere zijde.

 

 

 

 

Bezoek onze eerste moderne Kunst Expositie van AnoukArt @ Het Huys ten Donck!

Het Nieuwe Jaar brengt een jaar waarin Het Huys ten Donck met haar tijd meegaat en een grootschalig verduurzamingstraject van dit Rijksmonument afrond.  Zo openen wij – na het succes van onze Seizoensrondleidingen – nu voor het eerst dit jaar weer onze deuren, om direct ook onze allereerste moderne kunst expositie ooit op Het Huys ten Donck met u te delen, in samenwerking met topfotografe Anouk van Tetering ofwel AnoukArt!(www.anoukart.com)
Met 20 van haar werken, waarvan er 5 geïnspireerd zijn door het interieur van Het Huys ten Donck zelf, biedt AnoukArt een unieke blik op alledaagse (verzamel) objecten.
Koop dus snel uw kaartje voor één van de rondleidingen in het weekend van tot 3 maart waarin u, te midden van de snelheid van onze huidige wereld, niet alleen de kans krijgt om te genieten van een tour door het prachtige authentieke Rococo buitenhuis, maar ook de kans krijgt om compleet te worden verrast door de onthullende fotografie van AnoukArt.

 
[jr_instagram id="2"]