Wij ambiëren een levend landgoed waar diverse doelgroepen in een inspirerende omgeving kunnen wonen, werken, leren en recreëren en we het historisch bij een buitenplaats horende community gevoel kunnen waarborgen, anno nu.
Onze ambitie is om alle bijgebouwen te restaureren en waar functies verloren zijn gegaan, passende nieuwe functies te geven, om de hele buitenplaats met elkaar tot leven te brengen.
Zo restaureerden wij het Koetshuis in 2005 & 2009 zodat het nu kantoorruimte biedt voor twee bedrijven, en waar achterin het kleinmaterieel wordt beheerd voor leerwerkprojecten met Stichting Pameijer en onze vrijwilligers. Inmiddels zijn deze groepen hier een beetje uitgegroeid en hopen wij in de nabije toekomst een nieuw Verzamelgebouw voor het Park te kunnen realiseren als aanbouw achter het historische TIendgebouw bij de ingang van het Park. Dat zou dan ook meteen voor diverse doelgroepen een prachtige toegankelijke nieuwe entrée bieden bij de Ingang van de Buitenplaats waar ook alle wandelaars en rondleidingen het Park in lopen. Hierover later meer
In 2006 richtten wij de Tennisvereniging ’t Donckse Bos op, waarmee we de bijna eeuw-oude tennisbaan gezamenlijk restaureerden en 40 leden nu wekelijks met hun genodigde gasten 2 uur kunnen tennis spelen.
Het hoofdhuis onderging een een groot restauratieprojecten in 2010 van het exterieur en nu zullen alle gebouwen op het landgoed tussen nu en 2026 een grootschalige verbetering van de restauratie, verduurzaming en toegankelijkheid ondergaan, waarbij dak, isolatie van verdiepingen en restauratie van interieurs ook worden aangepakt. Bij alle projecten betrekken wij bedrijven met leerwerkplekken en voor interessante restuaraties de opleidingen en/of onderzoekstrajecten van de diverse universiteiten maar ook het Reinwardt College, en Farel College, Maxima Colleg, Schilderscholen en andere vakscholen.
Ook in het Park zullen we tussen nu en 2026 de laatste grote herstelprojecten uitvoeren om de kernkwaliteiten van de Springerweide, de historische zichtlijnen en landschapselementen terug te brengen als conversation pieces.
Ook zijn wij trots dat we nog boeren kunnen blijven betrekken die horen op de buitenplaats enstukken land die zij bewerken en begrazen er prachtig bij liggen.
In de Dienstwoning woont van oudsher onze TUinbaas en zijn familie en in 2023 hebben we het hele gebouw met het Koetshuis verduurzaamd, voorzien van een geïsoleerd nieuw dak en met overal kierdichting toegepast. Ook bouwden wij op de plek van de oude Houtloods een nieuwe Houtloods in dezelfde stijl, met een aantal moderne elementen, dat net als 2 splinternieuwe kantoor-units is opgleverd waarvan 1 al is verhuurd en de ander per 1 januari beschikbaar is.
Bent u geïnteresseerd om deze moderne unit van de Houtloods temidden van de historische Boomgaard of juist het authentieke begane grond waar de oude stallen waren te huren als uw nieuwe kantoorruimte? Neem dan contact op met info@rijndelta.co.
Bezoek onze eerste moderne Kunst Expositie van AnoukArt @ Het Huys ten Donck!
Het Nieuwe Jaar brengt een jaar waarin Het Huys ten Donck met haar tijd meegaat en een grootschalig verduurzamingstraject van dit Rijksmonument afrond. Zo openen wij – na het succes van onze Seizoensrondleidingen – nu voor het eerst dit jaar weer onze deuren, om direct ook onze allereerste moderne kunst expositie ooit op Het Huys ten Donck met u te delen, in samenwerking met topfotografe Anouk van Tetering ofwel AnoukArt!(www.anoukart.com)
Met 20 van haar werken, waarvan er 5 geïnspireerd zijn door het interieur van Het Huys ten Donck zelf, biedt AnoukArt een unieke blik op alledaagse (verzamel) objecten.
Koop dus snel uw kaartje voor één van de rondleidingen in het weekend van tot 3 maart waarin u, te midden van de snelheid van onze huidige wereld, niet alleen de kans krijgt om te genieten van een tour door het prachtige authentieke Rococo buitenhuis, maar ook de kans krijgt om compleet te worden verrast door de onthullende fotografie van AnoukArt.