DONCKSE TOUR du Parc 

zaterdag 12 september 2020 van 13.00-16.00 uur

Tijdens de Groene Monumentendagen presenteren wij u graag onze eerste Donckse Tour du Parc! De eeuwenoude cultuurhistorische wandeling wordt tot leven gebracht met entertainment tot een avontuurlijke tour door Het Huys ten Donck en Donckse Bos, waarbij verhalen over de historie van de Buitenplaats centraal staan.
Laat u tijdens een wandeling verrassen in bijzondere hoekjes van Engelse Landschapspark met muziek, cultuur, dans, zang, historische vertellingen en ontmoetingen. Met authentieke anekdotes uit de bijzondere levens rondom 10 generaties Groeninx van Zoelen, hun belevingen en die van hun gasten, medewerkers en pachters,  en 400 jaar geschiedenis op Buitenplaats Het Huys ten Donck.
Voor de entertainment werken wij samen met Muziekschool Ridderkerk, Dansstudio La Barre uit Rotterdam,  acteurs van Storytrail, schilderes Naomi de Rooij en nog individuele bijzondere artiesten. Vele van de verhalen zijn dankzij historici Irma Thoen en Adri Malipaard uit het omvangrijke familiearchief van de familie Groeninx van Zoelen en Het Huys ten Donck uit het Stadsarchief te Rotterdam naar boven gehaald.  U start op de door u gewenste tijd (timeslot elke 10 minuten) tussen 10-16.00 uur in groepjes van 6 tot maximaal 10 personen (kinderen tot 12 jaar niet meegeteld).  U begint de wandeling met een bijzonder optreden in Het Huys ten Donck, waarna u uw route met uw groep vervolgt door het Donckse Bos. Na afloop kunt u onder het genot van een drankje uw eventuele vragen stellen. Deze speciale tour zal ongeveer 1,5 uur in beslag nemen. Kaplaarzen dragen is een must. 
De kosten bedragen inclusief consumptie ‚ā¨ 16,50 per persoon (kinderen tot 12 jr. gratis). ¬†
U kunt zich alleen vooraf online inschrijven via deze website.

VERVOERADVIES: BUS 144 stopt voor het Huys, bij Halte Huys ten Donck (Ridderkerk).

Parkeren langs de Donkckselaan (naast buitenplaats aan een kant van de weg parkeren niet op de berm) of tegenover het Huys langs de Ringdijk (2 banden op de berm).

De unieke natuur en cultuurhistorische wandeling door het Huys ten Donck & Landschapspark ’t Donckse Bos,¬† wordt op verrassende wijze tot leven gebracht¬† met cultuur, dans, historische verhalen, muziek en ontmoetingen!

Wij verzoeken u rekening te houden met alle benodigde corona-maatregelen, waaronder de 1,5 meter afstand van elkaar. Gaarne op de paden blijven en geen afval achterlaten.
Honden zijn niet toegestaan. Dank u!

Houdt onze Facebookpagina Huys ten Donck alive & kicking  in de gaten voor sneak previews.

Zaterdag 12 september: 10-12.00 uur gratis toegang alleen tot het Park *.

*Huys alleen toegankelijk met het middag-programma van de Donckse Tour op zaterdag 12 sept. 

Zondag 13 september: 10-18.00 uur gratis toegang alleen tot het Park*.