Zaterdag 26 augustus, 10.00-19:00

 

DUTCH ASCOT @ the DONCK

 

Doorlopend DAGPROGRAMMA:

10.00 ‚Äď 19.00 uur : doorlopend programma op Buitenplaats Het Huys ten Donck Tijdens de Donckse Fair @ The Donck is er naast het paraderen in Ascot stijl, de gehele dag een doorlopend programma met allerlei activiteiten, heerlijke gerechten in de Foodcorner en diverse stands met mooie producten in het landgoed thema inclusief interieur accessoires, welness producten, brocante items, kleding en cadeau artikelen.¬†Op de Binnenplaats van het Tiendgebouw bij ‚Äôt Donckse Landgoedwinkeltje zal¬†Marten van Welie een Proef- en Streekmarkt¬†organiseren, met heerlijke producten van lokale boeren en makers. Bezoek het Kunstplein in de Franse Tuin, waar je kunstschilders en beeldhouwers aan het werk kunt zien, en jijzelf met of zonder je kinderen je creatief kunt uitlaten! Aan de voorkant van het Huys kun je de prachtige bolides bewonderen, High Wine erbij en op de foto ermee, of nog even meedoen met de familie aan de Hobbel de Bobbel Paardenrace!¬†DRESSCODE: Kom in uw mooiste Ascot outfit, doe mee aan de Dutch Ascot Parade en geniet van de Donckse Tour du Parc ¬†en de monumenten verspreid door het Park inclusief het Kindertheater bij het Kinderspeelhuisje of de Houtsculpturen van Anton Klijnsmit.

 

VOOR IEDEREEN:

 • Donckse Fair stands:¬†standhouders naast en achter Het Huys ten Donck
 • Proefmarkt met streekproducten bij het Tiendgebouw
 • Foodcorner:¬†in de zichtlijn achter Het Huys ten Donck genieten van een bubbel, oester en heerlijke gerechten, of jouw High Tea op het terras van Het Huys laten serveren of met je High Wine naast een Oldtimer bij het Voorportaal aan de bistro tafel!
 • Klassieke Oldtimers & bolides:¬†voorkant van Het Huys ten Donck
 • Kunstplein:¬†in de Franse Tuin
 • Boogschieten:¬†in de Franse Tuin
 • ‚ÄúDonckse Wandelroute‚ÄĚ door het Parkbos vanaf 10 u, ca. 30 minuten. Route loopt via Kunstplein door het prachtige Park en Bos,¬†inclusief Houtsculpturen Anton Klijnsmit, kindertheater (alleen na de Ridders en Prinsessenparade),¬†eindigend met¬†Film ‚ÄúLa Tristesse Riche‚ÄĚ van Erwin Olaf ¬†in het Tiendgebouw
 • “Rondje Donckse Bos” buiten om het landgoed in Jan Plezier Rijtuig (max. 12 personen vertrek bij ingang – straatkant Toegangspoort)
 • Straattheater:¬†OP DE WC‚ÄôS achter het Tiendgebouw & horeca !

VOOR FAMILIES met kinderen:

 • Ponyrijden –¬†door het Parkbos

In de FRANSE TUIN vanaf 10 uur :

 • KinderHOEK Atelier MAAK!¬†Knutsel je eigen hoedencreatie!
 • Creatief tekenen aan tafel bij Jolanda Verheul¬†
 • Uitleg over Vilten met Angeline Kriek
 • ¬†Boogschieten voor de oudere kinderen, families en volwassenen

In de TUIN MET SLANGENMUUR:

 • Vanaf 09.30 Ontvangst en voorbereiding Ridders- en Prinsessen Parade
 • Vanaf 10.00 Hobbel de Bobbel Paarden Race voor Familie & Vrienden
 • Paardenspelletjes voor de kinderen

PROGRAMMA volgorde Specials Donckse Fair¬† (zie toelichting per special onderaan): 10.00 u. een vleugje Britse muziek bij aankomst vroege vogels 10.15 u. ‘Kijkje in het Huys ten Donck’ 10.30 u. Paardenclinic 11.00 u. Exclusieve Rondleiding Het Huys ten Donck 11.15 u. Hoeden modeshow en ‚ÄúDutch Ascot Parade‚ÄĚ 11.45 u. Ridders- en prinsessen parade 12.00 u. Muziek ‚Äď Duo Jamz 12.30 u. Demo‚Äôs: PIMP YOUR LEATHER, PIMP YOUR OUTFIT, PIMP YOUR BODY & JUST PIMM”s IT ! (zie toelichting onder Specials) 12.30 u. Exclusieve Rondleiding Het Huys ten Donck 12.45 u. Muziek ‚Äď Duo Jamz 13.00 u. Hoeden modeshow en ‚ÄúDutch Ascot Parade‚ÄĚ 13.15 u. Muziek ‚Äď Duo Jamz 13.15 u. ‘Kijkje in het Huys ten Donck’ 14.00 u. Paardenclinic¬† 14.00 u. Exclusieve Rondleiding Het Huys ten Donck 14.15 u. Muziek ‚Äď ‚ÄúDuo Jamz‚ÄĚ 15.00 u. Demo‚Äôs: PIMP YOUR LEATHER, PIMP YOUR OUTFIT, PIMP YOUR BODY & JUST PIMM”s IT ! (zie toelichting onder Specials) 15.30 u. Exclusieve Rondleiding Het Huys ten Donck 15.45 u. Ridders- en Prinsessenparada 16.00 u. Paardenclinic * ‚ÄúK√ľr op Muziek‚ÄĚ 16.15 u. ‘Kijkje in het Huys ten Donck’ 16.30 u.‚ÄúYoung Talent Orchestra‚ÄĚ ‚Äď beginnen met Radetzkymars en sluiten waf met een wals – SO LET’S DANCE! 17.00 u. Exclusieve Rondleiding Het Huys ten Donck 17.15 u. Hoeden modeshow en ‚ÄúDutch Ascot¬† Parade‚ÄĚ met afsluitende Prijsuitreiking 17.30 u. prijsuitreiking beste DUTCH ASCOT OUTFIT met Jort Kelder en Ivo van Regteren Altena 18.00 u laatste rondje muziek en napraten bij de Bar!

 

Op de dag van de Fair zaterdag 26 augsuts worden er opnames gemaakt op de Buitenplaats tijdens de Donckse Fair voor een nieuw tv-programma van Omroep MAX. Bij het betreden van dit terrein bestaat er een kans dat u in beeld kom¬†(ook in de foto’s/beelden die van het event worden gemaakt overdag door de organisatie van de Donckse Fair)¬†en geeft u hiervoor toestemming.

Specials Hieronder een gedetailleerde beschrijving van onze Specials  tijdens de Donckse Fair!
Let op: soms zijn er extra kosten aan de special verbonden. Uiteraard naast de entréeprijs:

HIGH TEA

Genieten van een exclusieve High Tea achter het Huys met een schitterend uitzicht op het landgoed. Deze ‚ÄúDutch Ascot High Tea‚ÄĚ kunt u reserveren voor ‚ā¨ 27,50 per persoon (tot uiterlijk¬†22 augustus 2023). Wij zorgen voor een stijlvol zitje, waar u heerlijk van deze High Tea kunt genieten.¬†Er zijn 2 aanvangstijden:
13.30 en 16.00 uur.
Reserveren vóór 22 augustus via: https://www.ticketview.nl/shop/huystendonck

PAARDEN CLINIC

Amazone Karin ter Meulen‚ÄďBoer geeft met behulp van twee amazones uitleg over hoe je een pony naar een hoger dressuur niveau kan brengen. Karin komt met haar paard uit in de klasse Prix Saint George. Deze CLINICS ¬†zullen plaatsvinden
om 10.30 en 14.00 uur met
om 16.00 uur de k√ľr op muziek!

HOEDEN MODESHOW

& DUTCH ASCOT   PARADE

Bij het thema Dutch Ascot mag een hoeden modeshow natuurlijk niet ontbreken! Rondom het podium bij de Food corner vind je de HOEDEN MODESHOWS om 11.15, 13.00 en 17.15 uur. Erna Wouters vertelt over haar vakmanschap en passie bij het maken van hoeden. Met uw favoriete Ascot hoed en outfit kun je meedoen aan de Dutch Ascot Parade.
Geef je op bij de Huys Ten Donck stand bij de ingang.
De selectie beste ‘Ascot outfits’ worden uitgenodigd mee te doen aan de ¬†GRANDE FINALE einde van de dag¬†om 17.30 u¬†met¬†prijsuitreiking¬†door¬†JORT KELDER & YVO VAN REGTEREN ALTENA bekend als kenners van het oude chique en succesvolle SNOBCASTers.

RIDDER OF PRINSES voor één dag!

Speciaal voor families met kinderen is er een Ridders – en Prinsessenprogramma samengesteld o.l.v. Emma Boon. Trek je mooiste ridder kostuum of prinsessen jurk aan en kom naar de Donckse Fair! Wij zorgen voor kleurige schmink en de haren worden opgemaakt. Omdat het thema Dutch Ascot is krijgen de kinderen versierde hoeden cadeau, waarmee ze in stijl kunnen paraderen op de Fair! Terwijl de kinderen staan te wachten voor de schmink en haren wordt een dansje met hen ingestudeerd. Dit dansje voeren ze uit op het centrale podium, dus dat krijgt iedereen te zien! Daarna vervolgt de parade naar het monumentale Kinderspeelhuisje midden in het (sprookjes)bos. Daar wacht een verrassing…
Hierna kunnen de prinsessen en ridders worden opgehaald en verder genieten van de Fair.
De eerste Ridders en Prinsessenparade presenteert zich
om 11.45 u. (aanwezig 9.45 u.)  en de
2de parade om 15.45 uur
(aanwezig 13.45 u.).
Beperkt aantal plaatsen beschikbaar! De kosten bedragen EUR 10,– per kind (hoedje cadeau!). Reserveren via: https://www.ticketview.nl/shop/huystendonck

KLASSIEKE OLDTIMERS & BOLIDES

Aan de voorkant van Het Huys ten Donck worden de mooiste bolides van de Donckse Fair geparkeerd! Bestel een High Wine borrelplank & neem plaats aan een van de bistro tafels naast jouw favoriete OLDTIMER. Dé kans voor de perfecte SELFIE & post op Insta op fb Рvergeet ons niet te taggen! #huystendonck

SPECIAAL VOOR DE DONCKSE FAIR:
AMES Autobedrijf van de AMEGA Groep laat een stukje geschiedenis van Volkswagen zien tjidens de Donckse Fair met een reeks uit hun VOLKSWAGEN CLASSIC CARS collectie die voor het Huys worden getoong! Als kers op de taart natuurlijk ook een stukje contrast die we graag wilden laten zien, met het geweldige model van hun hedendaagse duurzame familieauto – de ID BUZZ ! Dus mis deze kans niet om een kijkje te komen nemen bij deze unieke samenstelling van klassieke auto’s met zelfs een modern jasje!

‚ÄėKijkje in Het Huys ten Donck‚ÄĚ

Traditiegetrouw opent Het Huys ten Donck tijdens de Donckse Fair haar deuren. Voor iedereen is er een ‚ÄėKijkje in Het Huys ten Donck‚Äô, van voor- tot achterdeur. Een korte (gratis) impressie van het interieur inclusief opgestelde tentoonstelling in de Eetkamer, gedurende 5 – 10 minuten van VOOR- tot ACHTERDEUR.

Aanvangstijden: 10.15, 13.15 en 16.15 u.

Graag 5 minuten voor aanvang verzamelen voor het bordes aan de voorkant van Het Huys.

EXCLUSIEVE RONDLEIDING

DOOR HET HUYS TEN DONCK met gids

Deze¬†rondleiding door Het Huys ten Donck duurt 60 minuten en bedraagt ‚ā¨ 19,50 per persoon (excl. entr√©e fair). Tevens kunt u de uitgestalde Hoeden Expositie ¬†van jonge opkomende hoedenontwerpers bewonderen verspreid door het gebouw en de Kunst Expositie in de Eetkamer op de begane grond!

Aanvangstijden: 11.00, 12.30,  14.00, 15.30 en 17.00 uur. Reserveren via: https://www.ticketview.nl/shop/huystendonck

(LIVE) CATWALK PORTRET VAN
MODE-ILLUSTRATOR ASTRID VOS  

Deze Amsterdamse kunstenaar reist de grootste fashionshows ter wereld af om daar topmodellen on the spot backstage te portretteren. ‘Ik teken de modellen backstage, ON THE SPOT’ Maar ik hou ervan mensen live te portretteren, dus dat hoeven echt niet alleen modellen te zijn! Ook wordt Vos uitgenodigd op festivals en events die modemerken organiseren voor hun klanten. “Soms ben ik vier uur achter elkaar aan het tekenen.‚ÄĚ Lachend voegt ze toe: ‚ÄúSoms moeten bezoekers zelfs nummertjes trekken, anders gaan ze boxen!‚ÄĚ. Ondanks de tijdsdruk en omstandigheden ervaart Vos geen stress. “Voor iedereen maak ik graag een portret, met respect en veel liefde waar de eigenaar heel blij mee gaat zijn!”
Poseer tijd is Max 20 minuten – formaat A3 – tijdslot reserveren via www.ticketview.nl/shop/huystendonck
INSTAGRAM: @Astridvosx

DEMO’s: 12.30 u & 15.00 uur naast/achter Foodcorner

PIMP YOUR LEATHER

Vakman en leder restaurator Coen van Rooij vertelt over wat leder is en hoe je het authentieke karakter van een oud meubel, autostoel, rijtuig zitje of schoen met een fraaie finishing in ere kunt herstellen of een complete nieuwe look geven! Met deze uitleg is de kortgeleden gerestaureerde leren bank uit de 1920er jaren te bewonderen in de Heerenkamer tijdens de exclusieve rondleiding (apart reserveren)!  

PIMP YOUR ASCOT OUTFIT

WORKSHOP MAAK JOUW EIGEN HAARSTUK Makkelijk te dragen en net zo decoratief als een hoed! Stel jouw eigen haardecoratie samen in een van de pagode-tenten onder leiding van hoedenmaakster Erna Wouters. Erna ontwerpt hoeden, tassen en haardecoraties. Zij geeft lezingen en workshops en deed vroeger mee aan wedstrijden en exposities in binnen- en buitenland. Inpsiratie vindt zij in de natuur en op straat, het materiaal is het uitgangspunt en vrij werken met organische vormen. Alles is handwerk. Naast draagbare, betaalbare hoeden, maakt Erna ook haute couture hoeden. Ook voor mensen met haarproblemen maakt zij mooie creatieve creaties. 

PIMP YOUR BODY

Wellness experts van sportschool Trinity demonstreren en helpen jou hoe jij het beste uit jouzelf kunt halen!

JUST PIMM’s IT ! ¬†

Proef het heerlijke Britse likeur PIMM’s, √©√©n van de favorieten van wijlen Jonkheer Pico Groeninx van Zoelen!

FOODCORNER

De culinaire hoogstandjes worden bereid door chef Fred Rasenberg Cooking en zijn team van top chefs! Naast de Hollandse Oester & Champagne Bar serveren we natuurlijk traditionele Ascot specials zoals Sandwiches, High Tea &
High Wine (borrelplanken), mini-Hamburgers en in plaats van alleen de tradionele Britse aardbeien met slagroom doen wij er natuurlijk een heerlijke Belgische Wafel bij!

Bij het Donckse Landgoedwinkeltje en Proefmarkt wordt in plaats van de¬†English stew¬†Marten van Welie’s eigen heerlijk Hollands ambachtelijk stoofvlees & frietjes geserveerd van De Stoverij!

MUZIKALE OMLIJSTING

Gedurende de hele dag zal de Donckse Fair muzikaal worden omlijst met optredens van Trio Jamz.

De Donckse Fair wordt afgesloten met een optreden van het Rotterdams Jeugd Orchest
onder leiding van (befaamde celliste) Katja Dirven.

RONDJE DONCKSE BOS
in Jan Plezier rijtuig

Bezoekers van de Donckse Fair mogen ‚Äúgratis‚ÄĚ op vertoon van hun entreebewijs een rondje meerijden met de Jan Plezier buitenom het Donckse Bos door de Donckse Buurt.
Opstappen is bij de opstapplaats ter hoogte van de Dconkse Boerenwoning aan de Donckselaan no.2.

Om onnodige wachttijden te voorkomen kunt u zich hiervoor opgeven bij de ingang van de Donckse Fair; je zal daar ook een polsbandje ontvangen, zodat je weer terug kunt komen naar de Donckse Fair.