Programma Donckse Fair 2022

Zaterdag 27 augustus, 10.00-20:00

 

Uitgebreid jubileum thema

 

Art, Food, Craft & Kitsch, 

 

ofwel KUNST, FOOD, 

 

AMBACHT & KITSCH

 

Met uiteraard het centrale programmaonderdeel met Frits Sissing en zijn experts rondom Kunst en/of Kitsch waarbij u de unieke kans krijgt uw bijzondere erfstukken, verzamelobjecten, favoriete vondst te laten beoordelen door deze experts. Maar verspreid over de Buitenplaats kunt u ook andere exposanten van kunst, brocante en/of kitsch en uiteraard ook landgoedproducten en met uitzonderlijk vakmanschap tot zelfs op maat gemaakte kleding en sieraden bewonderen!  

 

Vergeet ook niet een prachtige wandeling te maken langs de monumentale tuinornamenten in het Donckse Bos, dat al een beleving op zich is!

 

Wilt u meer weten, leren, ervaren, en mooie achtergrond verhalen, anecdotes of activiteiten meemaken ge√Įnspireerd op deze oorspronkelijke historische Buitenplaats, dan kunt u zich ook inschrijven voor ondergenoemde binnen- of buitenrondleidingen, workshops en programma onderdelen (LET OP: voor sommige activiteiten geldt een beperkte beschikbaarheid)!

 

Dit jaar hebben we naast uitgebreide Food Corner en een fijne Champagne Bar ook de mogelijkheid voor een Picknickplekje in de buurt van het centrale podium met een lekker borrelplankje erbij. 

 

Voor de kinderen hebben we naast de Ridders en Prinsessen workshop en parade, knutselen in de Kindertent, een kinderboerderij, ponyrijden en ook een geweldig programma onderdeel met bootje varen op de historische Oogvijver en workshop Schapendrijven voor families en/of volwassenen en een heuse workshop Aquarel Schilderen!

 

Doorlopend DAGPROGRAMMA: 

Live muziek: door Duo Jamz, Katja Dirven, door Pieter Boele speciale klassieke optredens en Troubadour Boris van Gerven  Demonstraties: Unieke Zandsculpturen demonstratie & inloopworkshop, Anton Klijnsmit met prachtige houtsculpturen en wolspinster Joke Klein.     Kinderactiviteiten: ponyrijden, Boogschieten, peddelbootje varen op de Oogvijver, Kinderboerderij, knutselen in de Kindertent met Atelier MAAK! Standhouders: Kunst, Food, Ambacht, & Kitsch, waaronder ook brocante, landgoedproducten en op maat gemaakte buiten Heerenkamer & Boudoir met maatkleding voor Heeren en sieraden voor Dames.       De Food Corner biedt een uitgebreid aanbod aan Horeca, waaronder Poffertjes, Poké Bowls, Pizza, Tuk Tuk ijs, Dallo Chef BBQ, Ravotte Coffee, Joorsappen, Champagnebar, en een lokale Proef- en Streekmarkt bij het Donckse Landgoedwinkeltje.

SPECIALS: 

BEOORDELING KUNST, VONDSTEN & ERFSTUKKEN DOOR FRITS SISSING & ZIJN ¬†EXPERTS ¬†– bekend van het programma ‘Tussen Kunst & Kitsch’¬†– lees de aanmeldingprocedure hieronder. ¬† KIJKJE ACHTER DE ROCOCO DEUREN: kijkje in Het Huys ten Donck van voor- tot achterdeur (zie tijden hieronder.) RONDLEIDINGEN¬†door het gehele interieur en buiten door het Landschapspark onder begeleiding van gidsen.¬† LEZING OVER KUNST – door Karin Touw. INLOOPWORKSHOP AQUAREL SCHILDEREN in de Boomgaard – door Jolande Verheul (opbrengsten naar KIKA fonds) ¬† KINDERWORKSHOP RIDDERS & PRINSESSEN & PARADE ¬†–¬†¬†geco√∂rdineerd door Emmy van¬†Kapsalon Haarwens. MASTERCLASS SCHAPENDRIJVEN ¬†– verzorgd door¬†Buitenbusiness¬† OVERZICHTSEXPOSITIE FOTOGRAAF ERIC VAN ELSEN @ ten Donck¬†(- alleen beschikbaar tijdens binnenrondeiding – meer info hieronder). De komende weken zullen nog meer specials worden bekendgemaakt, houdt hiervoor onze Facebook pagina ‘Huys ten Donck alive & kicking’ en Instagram Huys ten Donck goed in de gaten! ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬†¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬†¬†

Specials Lees hieronder meer over de speciale activiteiten tijdens de Donckse Fair 2022! Let op: voor sommige van deze activiteiten gelden extra kosten. De genoemde kosten zijn altijd exclusief entreeticket voor de fair, tenzij anders vermeld.

BEOORDELING KUNST, VONDSTEN & ERFSTUKKEN DOOR FRITS SISSING & ZIJN EXPERTS ¬†– bekend van het programma ‘Tussen Kunst & KItsch’. Vanaf 9.30 u zullen de Experts aanwezig zijn om de kunstvoorwerpen te beoordelen en te selecteren voor de Tafelgesprekken. Er zullen 3 grote Tafelgesprekken plaatsvinden met Frits Sissing, duur 30-40 minuten ieder.¬†12.00 u, 14.00 u, 16.00 u, Gastvrouw Francesca Estourgie.¬† Tafel Gasten worden door de experts aangewezen. Publiek kan rondom het podium op het Gazon toekijken. Gezien deze unieke gelegenheid¬†roepen wij zoveel mogelijk bezoekers op om zich op te geven met een bijzonder erfstuk of kunstobject, schilderij, porselein of zilver, om te laten onderzoeken door deze uitzonderlijke experts! ¬†Om dit proces in goede banen te leiden wordt u verzocht zich aan te melden¬†– klik door naar de aanmeldingprocedure…

RONDLEIDING DOOR HET HUYS TEN DONCK¬†met een gids door¬†de bijzondere ontvangstruimtes met¬†uitgebreide verhalen en anecdotes over de rijke geschiedenis,¬†de verbondenheid van de familie Groeninx van Zoelen en leer je iets meer over de bijzonderheden van het authentieke en historische interieur. Expositie fotograaf Eric van Elsen en aantal kunstenaars.¬†Starttijden zaterdag: 09:30u, 10.30u, 12.30u, 14.30u, 17.00 u, 18.40 u,¬†Kosten: ‚ā¨ 22,50 p.p (maximale bezetting per tijdslot) duur 75 minuten. ‘KIJKJE IN HET HUYS TEN DONCK’ van voor- tot achterdeur, tijdsduur 5-10 minuten, aanvang 10.15 u, 13.30 u, 17.30 u, gratis maar wel hiervoor tijdig aanmelden op de Donckse Fair.

PICKNICK PLEK MET BORRELPANK OP HET GAZON RONDOM HET CENTRALE PODIUM¬†Speciaal voor de toeschouwers in het publiek die de Tafelgesprekken maar ook de muziek van van dichtbij willen genieten op het prachtige gazon achter Het Huys ten Donck, kan een borrelplank reserveren voor 2 personen. Reserveer uw eigen¬†picknickplaats inclusief een borrelplank voor 2 personen √† ‚ā¨ 12,50 per borrelplank. (borrelplank 2 personen: hammetje, chorizo, 2 soorten kaasjes, buikspek plakjes van de bbq, olijfjes, amandelen)

BEGELEIDE WANDELING DOOR HET PARK¬†Tijdens een wandeling van circa 1 – 1,5 uur neemt de natuurgids je mee over een groot deel van de buitenplaats. Hoor meer over de historische objecten en hoekjes, de geschiedenis en¬†anekdotes,¬†de huidige functies van de diverse gebouwen en over¬†de bijzondere flora en fauna en monumentale Tuinornamenten die hier te vinden zijn. Starttijden zaterdag: 11:15 u en 14:15 u en 17:15 u.¬†Kosten: ‚ā¨ 9,00 p.p.

VOOR √Č√ČN DAG RIDDER OF PRINSES ZIJN! Speciaal voor kinderen organiseert Kapsalon Haarwens de Donckse RIdders en Prinsessen Workshop & Parade. Kom in je mooiste outfit naar de Donckse Fair en wij toveren je vervolgens om in een echte prinses, prins of ridder.¬† We doen je haar, een beetje make-up of schmink en leren je over de etiquette en koninklijke bewegingen met een echte dansinstructrice. Hierna kun jij stralen op de rode loper en presenteer je jezelf aan alle ouders en bezoekers. Na afloop ontvang je een heus diploma met een mooie foto van jezelf. Aanmelden hiervoor kost ‚ā¨12,50 (dit is incl. een ticket voor √©√©n ouder/verzorgende). Vanaf 9.30 u start ontvangst en voorbereiding van de Ridders – en Princessenparade in de Boomgaardt. Er is een ochtend en een middag show wanneer de optredens plaatsvinden, zijnde om 12.30 u en om 16.30 u (LET OP: beperkte beschikbaarheid, vol=vol).

DEMONSTRATIE SCHAPENDRIJVEN¬†& WORKSHOP Heerlijk buiten in de natuur tussen de eeuwenoude bomen in de buurt van de Oogvijver, kunt u op onvergetelijke wijze met de honden en schapen aan het werk. U wordt actief betrokken bij het schapendrijven onder leiding van professionele trainers. De bedoeling is de schapen over een uitdagend parcours te drijven, al dan niet met behulp van de honden. Dit lijkt gemakkelijker dan gedaan. De workshops worden begeleid door ervaren trainers, die op onge√ęvenaarde en respectvolle wijze met de honden, schapen en mensen aan het werk gaan. Een interessante belevenis. Er zullen 3 workshops gehouden worden, waarbij iedere keer 10 personen aan de workshop mee kunnen doen. Dus deelname hieraan is beperkt. Starttijden 10.30 u en 13.00 u en 15.00 u.¬†Kosten: ‚ā¨ 5,- p.p.