ARCHIEF Donckse Fair 2022 (zaterdag 27 augustus)

Wat was et een geweldige viering van ons 276ste jubileumjaar in 2022 met het uitgebreide thema KUNST, FOOD, AMBACHT & KITSCH !

We danken alle betrokkenen voor hun ongelooflijke inzet en alle enthousiaste deelnemers & bezoekers!

Dankzij de samenwerking met de Gemeente Ridderkerk voor ons thema en jubileumjaar een bijzonder onderdeel: de komst van Frits Sissing en 3 van zijn kunstexperts bekend van “Tussen Kunst & Kitsch” die speciaal naar de Buitenplaats kwamen! Prachtig passend in de sfeer van de historische Buitenplaats met bijzondere kunstvoorwerpen, vondsten of erfstukken! Op 3 momenten door de dag verspreid werden de uitblinkers door Frits Sissing op het centrale podium gepresenteerd met een ieder’s verhaal¬†erbij!
Verder ¬†uiteraard ook weer een geweldige dag voor jong tot oud¬†met muzikale optredens, demonstraties en¬†kinderactiviteiten,¬†ambachtelijke inloopworkshops en¬†uizonderlijke makers en kunstenaars tijdens de rondleidingen en het ‘Kijkje in het Huys ten Donck’. ¬†

Speciaal voor het jubileum van Het Huys ten Donck bood gerenomeerd fotograaf Eric van Elsen een overzichtstenstoonstelling van zijn werk dat hij fotografeerde op Het Huys ten Donck over de laatste 20 jaar, met onder andere foto’s van Carice van Houten, Nicolette Kluiver en videoclip van deelneemster van The Voice en model Evelyn van Elsen!

Diverse mooie producten en ambachten en veelzijdige stands met antiek, kunst, brocante, kitsch, kleding en uiteraard cadeaus. Een uitgebreide Food Corner met horeca ¬†geco√∂rdineert door Ruben Stelma van Ravott Koffie.¬†Op de Binnenplaats van het Tiendgebouw bij het ’t Donckse Landgoedwinkeltje organiseerde Marten van Welie zijn¬†Proef- en Streekmarkt, met heerlijke producten van lokale boeren en makers.

 

Zie meer foto’s op onze Facebookpagina en Instagram!

 

Voor een volgende keer deelnemen aan de Donckse Fair als standhouder, sponsor of op een andere manier?  Neem contact met ons op via: doncksefair@huystendonck.nl.

 

Graag op de hoogte blijven?   

De Donckse Fair zal op 27 augustus 2022
geopend zijn van 10.00 – 20.00 uur!

***