Donckse Fair – zaterdag 27 augustus 2022

TICKETVERKOOP IS GESTART! WAT KUNT U VERWACHTEN IN 2022?

De viering van ons 276ste jubileumjaar met het uitgebreide thema Art, Food, Craft & Kitsch, ofwel KUNST, FOOD, AMBACHT & KITSCH ! Dankzij de samenwerking met de Gemeente Ridderkerk hebben we voor ons thema en jubileumjaar een bijzonder onderdeel aan het programma kunnen toevoegen: de komst van Frits Sissing en 3 van zijn kunstexperts bekend van “Tussen Kunst & Kitsch” (voor aanmeldingsprocedure kunstvoorwerpen klik hier!)

die speciaal voor u naar de Buitenplaats komen! Prachtig passend in de sfeer van de historische Buitenplaats kunt u op deze dag uw bijzondere kunstvoorwerpen, vondsten of erfstukken laten beoordelen! Op 3 momenten door de dag verspreid zullen dan de uitblinkers door Frits Sissing op het centrale podium worden gepresenteerd met uw verhaal erbij! Verder staat er uiteraard ook weer een geweldige dag op het programma voor jong tot oud:

Geniet van de historische Buitenplaats met muzikale optredens, demonstraties en kinderactiviteiten. Maak het vakmanschap je eigen tijdens de ambachtelijke inloopworkshops. Ook uizonderlijke makers en kunstenaars zullen tijdens de rondleidingen en het ‘Kijkje in het Huys ten Donck’ een aantal van hun werken laten zien met een nieuwe expositie dat binnensHuys zal worden opgesteld. Speciaal voor het jubileum van Het Huys ten Donck biedt gerenomeerd fotograaf Eric van Elsen een overzichtstenstoonstelling van zijn werk dat hij fotografeerde op Het Huys ten Donck over de laatste 20 jaar, met onder andere foto’s van Carice van Houten, Nicolette Kluiver en videoclip van deelneemster van The Voice en model Evelyn van Elsen!

Struin over de Donckse Fair langs de verschillende stands die de thema’s van dit jaar vertegenwoordigen maar ook weer een beetje van het buitenleven, interieurs en wellness! Diverse mooie producten en ambachten en veelzijdige stands met antiek, kunst, brocante, kitsch, kleding en uiteraard cadeaus. Dit jaar hebben we een uitgebreide Food Corner met horeca wat wordt gecoördineert door Ruben Stelma van Ravott Koffie, waar u ten allen tijde even kunt neerstrijken voor een hapje en een drankje! En wilt u van de presentaties van Frits Sissing van dichtbij kunnen genieten – dan kunt u een picknickplaats reserveren op het gazon met borrelplankje erbij!

Op de Binnenplaats van het Tiendgebouw bij het ’t Donckse Landgoedwinkeltje zal Marten van Welie een mooie Proef- en Streekmarkt organiseren, met heerlijke producten van lokale boeren en makers!

Voor jong en oud een totaalbeleving van Buitenplaats Het Huys ten Donck!

Houd onze Facebookpagina en Instagram in de gaten voor sneak previews!

Deelnemen aan de Donckse Fair als standhouder, sponsor of op een andere manier?  Neem contact met ons op via: doncksefair@huystendonck.nl.

Graag op de hoogte blijven?   

De Donckse Fair zal op 27 augustus 2022
geopend zijn van 10.00 – 20.00 uur!

***