Dag van Het Kasteel op Buitenplaats Het Huys ten Donck | Tweede Pinksterdag 6 juni 2022

Op maandag 6 juni aanstaande – 2e Pinksterdag – is de jaarlijkse landelijke ‘Dag van het Kasteel’ en staan kastelen en Buitenplaatsen in de spotlight! Op deze dag kunt u overal in Nederland deze bijzondere monumenten en al hun verhalen ervaren. De landelijke organisatie heeft dit jaar als thema: “Een ramp is van alle tijden’.

En dan specifiek rampen die Kastelen en Buitenplaatsen hebben doorstaan. Hiermee sluit ‘Dag van het Kasteel’ aan bij de herdenking van het Rampjaar 1672, komend jaar 350 jaar geleden.

Ook kijken we naar de actualiteit. Het rampjaar 2020 is net voorbij en ook in 2021 maakten we rampzalige tijden mee door de pandemie en door de overstromingen die vooral Limburg troffen. Zijn er parallellen met het Rampjaar 1672? Het ene Rampjaar is het andere niet, of toch wel?

Maar ook andere rampen komen aan bod. In de loop der eeuwen hebben Kastelen en Buitenplaatsen flink wat rampen doorstaan, waarover vele verhalen te vertellen zijn

 

Met de ‘Donckse Tour du Parc’ gaat Stichting Het Huys ten Donck jaarlijks graag mee in het thema van het Dag van het Kasteel. Na het succes van de eerdere jaren, wordt u tijdens deze Donckse Tour niet alleen met thematische Cultuurhistorische verhalen begeleid door het Rococo interieur van het Huys ten Donck (1746) en door het unieke Landschapspark. U krijgt daarnaast een exclusief programma aangeboden voor het thema van deze dag. Met muziek, dans, historie en proeverijen tijdens de wandeling.
Ook de kersverse Donckse Landgoedwinkel zal op deze dag speciaal voor u geopend zijn met prachtige producten en cadeau artikelen.
Het Park is in dit seizoen een waar ‘conversation piece’ met alle broedende dieren en prachtig groen in bloei.

U kunt zich nu online inschrijven via www.ticketview.nl/shop/huystendonck.

 Entree bedraagt voor volwassenen € 7,50 per persoon en voor kinderen tot en met 12 jaar € 4,00 per kind. Vooraf reserveren in verband met tijdslots is gewenst, want vol = vol. Stuur een mail naar: Anja de Geus, wjdegeus@hetnet.nl voor vragen. 
U kunt zich nu online inschrijven via www.ticketview.nl/shop/huystendonck.
We heten u graag welkom op deze Rampzalige Dag van het Kasteel!
En houdt u vooral onze Facebookpagina in de gaten voor actuele updates en leuke nieuwtjes over deze dag.

VERVOERADVIES: BUS 144 stopt voor het Huys, bij Halte Huys ten Donck (Ridderkerk).
Parkeren langs de Donckselaan (naast buitenplaats aan een kant van de weg parkeren niet op de berm) of tegenover het Huys langs de Ringdijk (2 banden op de berm).

Houdt onze Facebookpagina Huys ten Donck alive & kicking  in de gaten voor sneak previews.