+

Wandelkaarten

Een wandeling door het park van Het Huys ten Donck is in elk seizoen een plezier. Soms heb je de kaplaarzen wel nodig, maar ook dat heeft z’n charme. Wij verzoeken u graag tijdens uw wandeling op deze unieke historische buitenplaats onze huisregels te respecteren (zie hieronder vermeld) waarmee het enige doel is om de buitenplaats en natuur te beschermen en op zijn best in stand te houden. Wij danken u voor uw betrokkenheid en wensen u veel wandelplezier!

Wandelkaarten zijn als volgt verkrijgbaar:

  • Dagkaart ad € 1,-
  • Een dagkaart (en eventueel voor €1 erbij wandelbrochure met plattegrond/uitleg wandelroute en geschiedenis) kan aangeschaft worden bij in Bolnes BP Bolnes-Lagendijk Brandstof (Benedenrijweg 184, Ridderkerk) open: ma-vrijdag 0.600-23.00 uur; za. 08.00-23.00 uur; zo. 09.00-23.0 uur, of in Slikkerveer bij Groentespeciaalzaak & Traiteur Verschoor (Dillenburgplein 10, Ridderkerk) open: ma-vrijdag 7.00-19.00, za. 7.00-16.00 uur. (NB: Helaas dus niet langer bij het NME (Natuurvereniging Ridderkerk) aan de Kastanjelaan). Dagkaarten zonder datum zijn niet geldig en bieden u geen toegang. Voor commerciële fotografen die gezinnen of bruidsparen willen fotograferen in het Park dient vooraf een afspraak te worden gemaakt en een vergoeding van €150 per fotosessie. Voor commerciële fotografie (voor een merk, professional of portfolio) ziet u meer info onder TV-foto en fimprocties en  kunt u de voorwaarden (en bij twijfel verdere informatie) opvragen via ontvangen@huystendonck.nl;
  • Jaarkaart: Komt u regelmatig in het Park wandelen en draagt u de buitenplaats een warm hart toe? Wordt dan 'Vriend van 't Donckse Bos' en ontvang de jaar-wandelkaart! De 5-jaarkaarten zijn niet langer verkrijgbaar, maar als' Vriend van de buitenplaats' kunt u wel een jaarkaart bemachtigen. Om meer te lezen over de instandhouding projecten waar u zich persoonlijk aan kunt verbinden en de activiteiten die wij u bieden als donateur, zie: http://huystendonck.wixsite.com/activiteiten/vriendenvan. Om u als 'Vriend van buitenplaats Het Huys ten Donck' direct aan te melden kunt u het donateursformulier invullen en opsturen en krijgt u de Jaarkaart thuisgestuurd.

Aan het wandelen in het park zijn wel een aantal huisregels verbonden:

  • Toegang tot het park vanaf 10.00 uur tot 18.00 uur;
  • Uitsluitend wandelen op de wegen en wandelpaden zoals aangegeven op de plattegrond, u bevindt zich namelijk in een natuurgebied met bijzondere flora en fauna die niet altijd direct zichtbaar zijn;
  • U dient per persoon in bezit te zijn van een geldige wandelkaart;
  • Kinderen en jongeren onder de 18 jaar worden slechts onder begeleiding van een volwassene toegelaten.
  • Honden zijn niet toegestaan op het landgoed – om uw honden uit te laten kunt u terecht op het recreatieterrein Donckse Velden ten oosten en ten westen van het Donckse Bos.
  • Het is – onverminderd andere verbodsbepalingen in wetten en verordeningen – verboden bloemen, bladeren en andere vruchten te plukken of te vervoeren, takken af te snijden, bomen, struiken en andere gewassen te beschadigen, hout te sprokkelen, te zwemmen, vuur te maken, in droge tijd te roken, het wild of de vogels te verontrusten, te vissen, orde en rust te verstoren, papier en ander afval achter te laten.
  • De kaarten van degenen, die zich aan de daarin gestelde voorwaarden niet houden, kunnen worden ingetrokken.